Μετά από 2 έτη στην Volley League, η γυναικεία ομάδα του συλλόγου μας δεν κατάφερε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις και στις ιδιαιτερότητες των Play out, γνωρίζοντας 2 συνεχόμενες ήττες από τον ΗΛΥΣΙΑΚΟ A.O., με αποτέλεσμα τον υποβιβασμό της στην Pre League.
Κατ’ αρχάς θα πρέπει να δώσουμε τα συγχαρητήριά μας στην ομάδα των Ιλισίων, καθώς την εβδομάδα διεξαγωγής των Play out φάνηκε πιο έτοιμη και πλήρης από τη δική μας, παρότι στην κανονική διάρκεια της σεζόν υπήρχε βαθμολογική υπέρ μας διαφορά 18 βαθμών.
Τα αίτια της αποτυχημένης φετινής αγωνιστικής περιόδου καταγράφονται και σίγουρα θα αποτελέσουν παρακαταθήκη για τις επερχόμενες χρονιές, χωρίς να παραγνωρίζεται φυσικά και ο αστάθμητος παράγοντας της τύχης, που αποτέλεσε ειδικά φέτος τροχοπέδη στην προσπάθεια της ομάδας, αφού από την έναρξη του πρωταθλήματος δεν υπήρξε ημέρα προπόνησης ή αγώνα, που να μην καταγραφεί πρόβλημα τραυματισμού ή/και ασθένειας.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα, στη σειρά των play out όπου δεν αγωνίστηκε μια κορυφαία τραυματισμένη αθλήτρια μας και επιπροσθέτως στον 1ο αγώνα μια αθλήτρια ήταν απούσα ούσα ασθενής (έπαιξε στο δεύτερο αγώνα απροπόνητη), ενώ και στους 2 αγώνες 3 αθλήτριες μας αγωνίζονταν τραυματισμένες χωρίς να έχουν επανέλθει και ουσιαστικά προπονηθεί.
Τούτων δοθέντων το εν λόγω γεγονός ίσως θα έπρεπε να αποτελέσει και οδηγό προς την Ομοσπονδία για επόμενες διοργανώσεις, δεδομένου ότι σε ένα δίκαιο πρωτάθλημα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη η αγωνιστική πορεία μια ομάδας καθ’ όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος.
Η άοκνη προσπάθεια για ένταξη της ομάδας μας στις κορυφαίες του ελληνικού βόλεϊ, η αξιοπρεπής στάση μας και η αξιοπιστία μας, θα διαφυλαχτούν και θα συνεχιστούν, προσβλέποντας στην επίτευξη των στόχων μας και τιμώντας τον ελληνικό αθλητισμό.

Τους πόνους διώκειν, αφ’ ών τα μεγάλα και λαμπρά γίγνονται τοις ανθρώποις.
(Να επιδιώκεις τις κοπιώδεις προσπάθειες, που φέρνουν τα μεγάλα και λαμπρά επιτεύγματα στους ανθρώπους.)
Δημόκριτος, 470-370 π.Χ.