Εμφατική νίκη πέτυχαν οι παθιασμένες Αμαζόνες επί του Πορφύρα με 3-0 σετ (25-22, 25-23, 25-16) για τη 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Από την αποστολή των Αμαζόνων έλειπε λόγω τραυματισμού η Βραζιλιάνα Κάρλα Μορέιρα. Οι πόντοι των Αμαζόνων προήλθαν από 4 άσσους, 42 επιθέσεις, 6 μπλοκ και 23 λάθη αντιπάλων. Όλες οι αθλήτριες των Αμαζόνων έπιασαν υψηλά στάνταρντ απόδοσης με κορυφαία την πολύπειρη Κουβανή, Γιάνα Σάντος η οποία με 17 πόντους οδήγησε την ομάδα της Ν. Ερυθραίας σε καθαρό τρίποντο.
Ακολουθούν 2 κρίσιμα παιχνίδια, την Τετάρτη 20/10 με τον Αίαντα Ευόσμου εκτός και το Σάββατο 23/10 με το Μαρκόπουλο εντός έδρας.
Ο προπονητής των Αμαζόνων, Κώστας Γκούντας, αναέφερε μετά τον αγώνα: «Συγχαρητήρια στα κορίτσια που μέσα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε και ψάχνοντας να βρούμε τις θέσεις μας, πήραν μία μεγάλη νίκη. Ο τραυματισμός της Βραζιλιάνας Κάρλα Μορέιρα μας άλλαξε τα πλάνα και τον σχεδιασμό που είχαμε κάνει. Αντέξαμε στη πίεση του Πορφύρα και βγάλαμε αγωνιστικότητα και χαρακτήρα. Στην έδρα μας θα είμαστε σκληροτράχηλη ομάδα. Ακολουθεί για εμάς ο Αίαντας και το Μαρκόπουλο, δύο πολύ δύσκολα παιχνίδια γιατί είναι ομάδες με τους ίδιους στόχους με εμάς. Ελπίζουμε να είμαστε υγιείς και να μείνουμε προσηλωμένοι στο πλάνο που έχουμε σχεδιάσει σε συνεργασία με τη διοίκηση. Αξίζουν συγχαρητήρια και στους συνεργάτες μου για την προετοιμασία του παιχνιδιού».