Ο Α.Ο.Ν.Ν.Ν.Ε. ΑΜΑΖΟΝΕΣ ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας του, με τη διεθνή Κουβανή αθλήτρια Yanelis Santos Allegne.
Η Yana φόρεσε για πρώτη φορά τη φανέλα της εθνικής ομάδας της χώρας της το 2002 σε ηλικία 16 ετών και από το 2007 έως το 2012 ήταν βασικός συντελεστής των επιτυχιών της Κουβανέζικης ομάδας με πάνω από 50 συμμετοχές. Πέρα από τις ομαδικές επιτυχίες (4η Ολυμπιονίκης στο Πεκίνο, 2η θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα 2008, μια 1η θέση και δύο 2ες στους Παναμερικανικούς αγώνες κλπ) έχει να επιδείξει και ατομικές διακρίσεις, αφού σε διεθνείς διοργανώσεις βραβεύτηκε 7 φορές ως καλύτερη σέρβερ και 2 φορές ως καλύτερη επιθετικός. Το 2012 βραβεύτηκε ως η καλύτερη Κουβανή αθλήτρια και κατέχει το ρεκόρ ταχύτερης καταγεγραμμένης επίθεσης με 103km/h.
Στην Ευρώπη ήρθε να αγωνιστεί το 2014 για λογαριασμό της Volero Ζυρίχης και στη συνέχεια αγωνίστηκε στη Ρωσία και στην Τουρκία. Αναλυτικά το πλούσιο βιογραφικό της παρουσιάζεται στο τέλος της ανακοίνωσης.
Μετά την ολοκλήρωση της μεταγραφής, η Yana δήλωσε:
«Είμαι η Yanelys Santos (Yana), και είμαι χαρούμενη και ευγνώμων που είμαι μέλος του συλλόγου Α.Ο.Ν.Ν.Ν.Ε. ΑΜΑΖΟΝΕΣ για την επόμενη σεζόν (2021-2022).
Αφοσιώνομαι από τώρα και στο εξής στις προσδοκίες της ομάδας, ελπίζοντας ότι αυτή η νέα αρχή και οι νέες εμπειρίες στην Ελλάδα θα είναι 100% θετικές..»
Το Δ.Σ. καλωσορίζει την Yana στην οικογένεια των Αμαζόνων και της εύχεται υγεία και πολλές επιτυχίες.